3 april 2008

Tjocklek och storlek har ingen betydelse

Jag undrar varför de bråkar om vem som har minsta och tunnaste?

För mig - som verkligen verkligen bara väntar på att kunna dra iväg på mitt mobila och högst omanliga liv - vill ha en behändig pyttedator som kan ersätta tidigare palmpilotar som tappade all info när de laddade ur, släpbara pc:ar och oflyttbar stationära, vidriga anteckningsblock, kassa pennor, tidningar och böcker... jag läser ofta hellre direkt på skärm.

Jag är helt enkelt bara intresserad av en stabilt fungerande, snabb och alltid uppkopplingsbarhet dator som inte väger nåt. Som tål användning. Som fungerar ihop med kamera, mobil, ipod, diskar osv. Inget annat. Att mångfunktionella spelare/mobilerna faller bort är att jag framför allt vill kunna skriva på tangentbord, eftersom det går 10 gånger snabbare för mig än att skriva med båda händerna och alla fingra på tangentbord än med tummar, pek- eller tryckskärm eller penna.

Jag vill kunna ha den som en bok- eller tidningsläsare, som en spelare för program, musik, filmer, och som ett fönster och kommunikation utåt. Ska det vara sååå svårt?

3 kommentarer:

 1. http://vaio.sony.se/view/ShowProduct.action?product=VGN-TZ31XN%2FB&site=voe_sv_SE_cons&pageType=Overview&category=VN+TZ+Series

  och https://webbutiken.tele2.se/p-order/mobilebroadband/default.asp

  har en polare som kör bara mobilt bredband, även hemma.. Fungerar jättebra, och i stort sett överallt, även tunnelbanan.

  Så har du en liten liten mobil du kan ringa med. Sen behöver du inget mer.. Utom kanske en kamera, en ipod kanske och sen.. äh

  SvaraRadera
 2. TAck L. De verkar lite dyra de där vaiosarna, och det mobila bredbandet, hur funkar det över gränserna. Det är faktiskt lite svårt att får koll på det där och vad det kostar.

  SvaraRadera
 3. Utomlands är det tyvärr att glömma, så tillvida man inte skaffar ett utrikiskt kontantkort med 3g att slänga in i mobila modemet. Paketdataroaming är sjukt dyrt. 50 spänn per megabyte är inte ovanligt(!)

  SvaraRadera