11 februari 2008

Farligt med hemlagat

Idag ansträngde sig dottern och jag och lagade mat ihop. Några timmar senare var hon ordentligt magsjuk. Alla råvaror var nyköpta och maten nylagad.

Under alla år jag lagat mat har ingen i familjen varit matmagsjuk, men nu har det hänt mig två gånger sen december. Man börjar tvivla på sin egen förmåga, men å andra sidan kan man inte lita på att maten man köper inte är gammal redan då man köper den. Bristande handhygien och sånt handlar det inte om hemma i alla fall.

Det är så uppenbart att det produceras för mycket mat och i en industriell takt där producenterna ligger alldeles för långt före i tid, och till exempel fiskar upp allt de kan få tag i utan att efterfrågan finns där, och att de sen måste konservera fångsten på olika sätt eftersom färsk mat inte kan lagras hur länge som helst.

Torrmat, som bönor, pasta och ris - eller helt färskt får det bli framöver. Frysen är avstängd. En liten liten isfrys skulle däremot vara bra. Finns såna tro?

1 kommentar:

  1. Med isfrys menar du då en liten frys för att tillverka isbitar?

    I såfall kan kanske något åt detta hållet vara ett alternativ...

    http://www.rusta.se/ismaskin_p90951285.html?produkt=ISMASKIN&kategori=%D6vrigt%20hush%E5llsmaskiner%20Hush%E5llsmaskiner

    SvaraRadera