14 april 2007

Tafatt på Street igen?

Street kör igång i helgen och ska ha marknader på olika teman varannan helg. Nya ägare och förnyade alkoholtillstånd gör det hela möjligt att gå ihop. Bra att det befolkas och händer lite i Hornstull, tycker jag. Mer folk är vad som behövs. Så mycket folk att det inte går att hålla nån riktig koll.

Det kan inte vara annat än omöjligt att få ihop nåt här som ens kan liknas vid marknaderna i England. Där är de en del av vardagen, folks levebröd, varje dag, varje vecka, år ut, år in och man träffas, äter billigt från otaliga stånd, träffas och kollar runt lite. Här är det så försiktigt, och det är för lite folk. Som vanligt i duktiga Sweden ska man bara äta en torr smörgås för 50 spänn och sen PASSERA. Man ska vara på väg någonstans och ha ett ärende eller åtminstone låtsas så.

Problemet i Stockholm är myndigheternas nedärvda krig mot uteliv och nöjesliv. Inget får synas. Och man får inte sälja saker hur som helst heller. Man får åka till stormarknader och köpa sig lycklig och sen kröka och slå ihjäl varandra i hemmen, men man ska inte sitta ute på kafé eller på en bar i frid och fröjd, fast alla ser och agerar om någon skulle bete sig illa eller misshandla sina barn.

2 kommentarer:

 1. Hej Coola Morsan!

  Tryckte på "Next Blog"-knappen för ett par månader sen' ... och hamnade *tjoff* hos Dig! Har läst lite då och då och tycker om Din Blogg. Mycket! Du skriver bra, roligt, träffande och jag tror att jag förstår Din sinnesstämmning för stunden.

  Ha det så bra Du kan i vårvärmen!
  Kram, Janne

  ... Ja, jag har en blogg sida jag med ... men bara en tillfällig reseblogg ... knipan@blogspot.com ...

  SvaraRadera
 2. Kul att du *tjoff* hamnar här liksom random. Min sinnestämning är ett problem - eller tillgång - jag är nog bara för skeptiskt och vill bara inte ha tråkigt i kylan, och så har det alltid varit.

  Ha det bra du med!

  SvaraRadera