16 januari 2007

Vad en voyeur gör

Ibland är det så tydligt att vår livsstil blir alltmer voyeuristisk, inte bara sexet, där den sexuella sfären blivit allt mindre privat, utan även generellt. Några gör, och de andra tittar på.

Är det inte trist så säg. Man skulle faktiskt kunna tro att majoriteten i landet verkligen är trista, men så är det förstås inte. Det är bara så att det inte märks hur roliga folk är, egentligen.

Det är fult att peka, fick man lära sig som liten. Man ska inte visa sin nyfikenhet. Men glor är vad folk gör. Glor och glor, och är skiträdda att sticka ut själva, så att folk skulle få för sig att glo på dom. Men det gör dom ändå. Dom tittar för att se om nåt händer, men det gör det ju inte när ingen gör nåt.

Alla blir lurade på karamellerna.

Visst är det kul att titta på folk och fä ibland, men trist när hela livsstilen är enkelriktad, när nästan alla bara är åskådare. Från tv-soffan är man dessutom den dolda iakttagaren med rätt glo och glåpa fritt, och säga vad man egentligen tycker. Bloggexplosionen visar hur stort behovet är för var och en att också få uttrycka sig, och inte bara vara konsument och åskådare.

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Tog bort texten inte pga censur utan pga spam
    /como

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att detta blogginlägg är jättebra! sätter verkligen ord på mina känslor om vårat samhälle :)

    SvaraRadera
  4. Jättebra :) verkligen

    SvaraRadera
  5. Tack. Jag känner så fortfarande, och vill liksom inte vara med på de här villkoren.. Vill varken vara passiv och bara känna att tiden rinner iväg, eller ständigt betraktad - eller i fokus för bläng.

    SvaraRadera