4 mars 2006

Allt nödvändigt i necessären

På bacpacking.se finns en checklista inför resan och det lär blir mycket tungt. Läs avsnittet om innehållet i necessären. All världens mediciner och tops, fotfil och vaselin?

Tycker det är en god skildring av behoven i vår tid. Inte undra på att folk har 50-litersryggsäckar när halva badrummet ska med ut på luffen. Jag har varit och köpt det allra viktigaste i alla fall. Solkräm faktor 25. Ansiktet, axlarna. Man klarar en båtresa mitt på dan utan brännskador.

Resten för resan har jag nog redan. Mini-victorinoxen, Signature, är ett måste. Har nästan allt: sax, pincett, skruvmejsel, kniv, mejslar, öppnare och till och med penna. Den och lilla ficklampan, en Maglite solitaire, är extremt smarta saker att alltid ha med.

Ska försöka få ihop en extremt lättviktig packning den här gången. Har skippat tankarna på en systemkamera och istället beställt en pyttelisten allväderskamera. Ska man på badsemester ska man väl kunna ha kameran med ute i vattnet också.

1 kommentar:

  1. Å andra sidan står det klart och tydligt att det är en allmän lista där man själv ska bedöma vad man ska ha med sig. Sen är den ju gjord för backpackers som är ute långa sträckor och inte på charterresor.

    MVH
    Ulrika, som skrivit artikeln.

    SvaraRadera