22 januari 2006

Banana Beach: Flipflopsarnas rätta plats

Efter alla tankar om djurliv, miljöförstöring, kärleksbekymmer och diverse kom jag att tänka på sol, bad och stränder igen. Och presenterar här en annan favoritstrand.

Big Banana Beach, Skiathos, Greece
Bilden på flipflopsarna i övre högra hörnet är tagen just här. På en av de två strandbarerna.

IMG_1439
Den andra baren har en liten veranda och resten av stolarna nere i sanden.

Banana Beach på Skiathos i Grekland, systerstrand till Railey Beach i Thailand. Läget är detsamma. Superbt västerläge så att solen inte försvinner under de sena eftermiddags- och kvälltimmarna. Grön inramning, berg omkring.

Big Banana beach, Skiathos, Greece
Från klipporna mellan stora Banana beach (i bild) med sina två strand-hangout, och lilla Banana dit man bara ska gå om man är 100% naturist. Fluktare är inte sedda med god min.

Banana Beach var väldigt lugnt i början av juni, men så mycket kommers kan det inte bli. Två strandkaféer är vad som finns. På somrarna är stranden packad med folk, trots man får ta bussen till sista hållplatsen på ön och gå en kilometer, upp för en backe och ner genom olivlundarna.
---
En gnutta information om Skiathos finns på greklands-sajten kalimera.se. Lite mer finns på en passagenhemsida om ön. Basfakta finns hos Apollo.

2 kommentarer:

  1. Det börjar nästan bli smärtsamt att läsa hos dig. Vill också reseplanera och drömma nya platser :)

    SvaraRadera
  2. Ojdå, det är ju meningen att folk ska bli sugna på att ta sig iväg.. men det kanske är förbjuden frukt för en del. Nåt helt omöjligt.

    Skiathos brukar vara rätt billigt, i alla fall om man åker under lågsäsong i maj och juni.

    SvaraRadera