21 december 2005

Nu lackas det: ris i hår och grus i syn

Nu lackar det väldigt, för många. Stress-stress.

Systern x har ändrat planerna och ska inte resa iväg på juldagen. Modern passar då på att försöka rucka på allt annat också.

- Om hon ändå inte ska iväg, så behöver vi ju inte vara hos henne på julafton, utan då kan ni komma hit, till mig... eller barnen och ni kan komma hit på juldagen istället, eller annandagen, eller... så struntar vi i julafton, men du och x kan ju... vasadu?

- Och nån julgran har jag ju inte heller... näe, det är ju ingen idé att ta upp den [plastgran från källaren] om ändå ingen vill komma och hälsa på... [snörvel] och... förresten vill er pappa att ni kommer dit till honom och y på julaftonskvällen... har han inte berättat det?... nehä, ja, han visste ju att vi skulle till x, men ring ni... han börjar bli gammal, vettu....

Lost lost, andas lugnt, yoga yoga, pilates pilates, box box, step step, stop.

Har suttit med ett jobb fram till nu. Kommer vara hur trött som helst när jag presenterar mina förslag imorgon. Suddig. Glåmig. Glömma bort mig och säga "AJ" när jag rör mig lite för mycket. Ha ris i håret och grus i syn.

Julstatus: Inga klappar köpta, ingen julmat inhandlad, ingen gran i år heller, inga tomtar inga troll, inget julstädande, inget riktigt bestämt.

Hoppas lönen kommer för tidigt.

3 kommentarer:

  1. Lycka till idag!

    Skriv sedan en lista på allt som skall köpas och kör i ett race! Har själv väntat på lönen och har en diger lista framför mig ikväll - tur att allt är öppet längre! Till och med julgran bestämde vi igår (!) att köpa hem!

    SvaraRadera
  2. Vettig strategi, men kanske inte om man inte har bil eller flakmoppe.
    Fick ta lite i taget, men lista hade jag gjort.
    Det enda jag inte hittade nånstans var den engelsk stark senap. Verkar ha utgått.

    Ingen julgran. Förra året hade vi slinga i en av växterna. I år är växten så risig att den skull ramla ihop av tyngden och få brännmärken av lamporna.

    Jaja.

    SvaraRadera
  3. *ler*

    Vi har tidigare varit för slöa med att ta fram vår plastgran innan så vi har slängt en slinga i benjaminfikusen - men det blev rätt stämningsfullt ändå! Dock utan kulor då alltså.

    Nä utan bil är det inte lätt. Iofs var det ju lönt i helsike att hitta parkering så bilen fick stå och så sprang man som en skållad råtta ut och in överallt (i fredags) och använde bilen som en avlastningsyta där man kunde slänga in alla förvärv.

    Avslutade dagen sent på en bilmack för att även få fason på en rejält skitig bil. Åt vår fina mat gjorde vi kl 21:30 - först en timme senare fick vi påbörjat att klä granen.

    Vaddå stressa?!

    ;-)

    SvaraRadera