12 september 2005

Leve kärleken - men Fi fan för harem

Fi, snart ett minne blott, eller?
Kan ett gäng högljudda maktstrebrar från olika gebit, med vitt åtskilda åsikter, målgrupper och hjärtefrågor verkligen kunna ena sig och skapa någon trovärdighet?

Men förslaget på samlevnadsbalk är intressant. Där tycker jag att de visar lite roligt nytänk. Fi vill avskaffa äktenskapet:
”Fi kräver att äktenskapsbalken och partnerskapslagen ersätts med en ny samlevnadsbalk där två eller fler personer som lever ihop och kan antas ha gemensam ekonomi och gemensamt ägande skall kunna ingå samlevnad.”

Kul! Let's go harem. Eller?

Tanken är att två eller fler ska få samleva utan att staten lägger sig i hur, till exempel de samlevandes sexuella läggning. Man ska ha samma lagstiftade samlevnadsrättigheter och skyldigheter. Men tydligen inte om man är en man och flera kvinnor som vill leva ihop. Är en kvinna och flera män mer godkänt? Eller måste man vara jämna par, lika många män som kvinnor i gruppen, alternativt helt enkönade konstellationer?

FI kanske verkligen är förkortningen för fniss...

3 kommentarer:

  1. Jävligt märkliga åsikter har de i alla fall...är det någon som VÅGAR tro på det de står för...vad de nu står för?...hmmm...jag är skeptisk...och lite rädd...

    SvaraRadera
  2. Jag menar förstås rädd för.

    SvaraRadera