7 juli 2005

London drabbat

Slog på radion och det var sändningar från London, där sex bomber smällt av på bussar och i tunnelbanan. Som de säger på CNN, att det inte var fråga om det skulle hända, utan när. Myndigheterna har tränat länge för en eventuell terroristattack, men det är helt omöjligt att gardera sig till 100 procent. Hela London är fullt av övervakningskameror, men det hjälper inte. Hotell, kontorshus, flyg, varuhus, tågtrafiken, tunnelbanan, stora evenemang. Varsomhelst kan det hända.

Har tänkt på det varje gång jag är i London, hur sårbart det är med så mycket folk på ett och samma ställe.

Har pratat med x-et på hans "landline". Mobilnätet ligger nere och han får inte tag i sina systrar och sina söner. Skulle börja jobba senare än vanligt och fick bara höra att Kings Cross var avstängt. Man ville inte initialt säga att det var bomber eftersom det skulle ha skapat panik. Det är som paralyserat, säger han. Man får inte tag i folk, och det går inte att ta sig nånstans.

2 kommentarer:

  1. Usch...och London som är ett av de ställen jag absolut vill visa sonen...får hoppas att världsläget förändras åt det positiva hållet tills han blir stor (större)...*suck*

    SvaraRadera
  2. Jag ska till London i slutet av augusti, har till och med köpt biljett...
    X-et säger att det nu nog är för farligt att gå på en gatufest med 1 miljon personer i en enda liten stadsdel.

    SvaraRadera