29 oktober 2010

Fredag vid Skanstull

Hm, behöver inte resa bort längre, nu när jag hoodar och upptäcker nytt runt Skanstull och Gullmarsplan och utmed Götgatan, istället för att plågas av omtagningar på Hornsgatan mellan Hornstull och Slussen, och ständigt farande mellan Hornstull, Fridhemsplan och Kista. Det har blivit inte sharader, men rockader. Gäller att välja sina ord.

Har också gått från att fastna i oändliga CMS (publiceringssystem) och absurdkonkreta flyttbestyr till egen sjukskrivning, och fått förslag på OMT och KBT, ta hjälp själv, vila. Utgå från nuet och bry sig om sig om bara sig själv. Känns delvis som ett hån när man skriker på hjälp för någon annan. Det är inte lätt att stå i skarven mellan två helt skilda världar med en avgrund emellan. I båda världarna finns folk som bara gör sitt jobb. Eller bara är sjuka eller bara är utanför eller är både och.

De normala svennarna står nu i jättejattetkö utanför självplocksystemet på Götgatan. Droga sig på helgen för att stå ut med veckorna är väl normalt va? Bli sig själv för en stund. Ha lite mys. Glömma skiten. Zappa. Sitta i gömslet. Det gäller bara att hålla sig inom vad som är acceptabelt.

2 kommentarer:

  1. Åh Eva, du skriver så bra. Alltid.

    SvaraRadera
  2. Oj, tack, såg kommentaren först nu, januari..

    SvaraRadera