29 juni 2009

Pressa bli snygg

Jag när en idé om den perfekta solbrännan. Då man blir jämt brun över hela kroppen och inte har några märken efter "badkläder". Badar gör man väl helst utan, eller??

Har skrotat den. Inte minst för att nakenbadarstränderna inte alltid är så himla roliga för ensam tjejresenär. I övrigt för att jag hellre sitter i skuggan och har det bra om det är jättevarmt. Och blåser det sitter jag framför allt där det är lä.

Den perfekta brännan gör en själv till typ grillkyckling som ska snurra runt och få jämn stekning.
Hur man än försöker med till exempel faktor 20-50 i ansiktet, 6:an på axlar, 4:a på armarna och knäna, inget på underarmarna och 2:an på seneftermiddagen, så ger jag ofta upp efter en liten halvtimme i solen. Om det är riktigt hett går jag mest omkring i vattenbrynet (i Grekland alltså) och hoppar i vågorna. Sen ligger jag i solen mellan 7 och 8 på kvällen och inser att jag gör helt rätt, som inte blir brun, men är på beachen de bästa timmarna.

2 kommentarer:

  1. Jag kör med metoden, ligga i skuggan, bara vara i solen när jag badar och strunta i att smörja in mig. Enkelt, bekvämt och funkar för mig som inte är så känslig plus att jag avskyr att ligga och svettas i solen, det är ju helt vedervärdigt hemskt.
    Dessutom kan man inte läsa när man ligger i solen och vad gör man då undrar jag ?

    SvaraRadera
  2. Jag kan möjligen bada-torka-bada-torka-osv om det är 35-40 grader varmt och man rör sig på gränsen mellan hav och land, gärna 50/50. Men ligga och sola, det gör jag inte. Jag lyssnar på radio, läser, skriver, tar en öl om det finns nån. Jag kan alltså vara ambitiös och smörja in mig för mycket, och sen är jag inte i solen alls och förblir blek.

    Men det finns dom som lägger sig på en gräsmatta i hettan i oberört bara solar och solar. De måste vara djupfrysta.

    SvaraRadera