30 juni 2009

Bildlöst på grund av litet rån

Det är lite pinsamt att ytterligare en kamera får läggas till listan på före dettor. Blev utsatt för en mindre attack i Barcelona, och blev avplockad både kameramobil och kamera. Inget annat, faktiskt. Blir man av men pengar och kort brukar det krångla till ordentligt.

Vet inte hur jag ska göra. Försöker få mina saker att se icke stöldbegärliga ut, men problemet är att jag använder kameran och har den framme. Två dagars bilder och filmer är alltså borta.

En svensk tjej i kön på polisstationen hade blivit av med sin laptop när hon satt och jobbade, och viftade på polisstationen med pappren hon antagligen suttit och jobbat med vid datorn. Vips, borta!
Vanliga Barca-bor hade blivit av med plånboken i fickan, nån kvinna med sin handväska. Alltför många, pustade polisen som tog emot anmälan. Med vetskap om polare som blivit av med allt efter slag i huvudet och avsvimning så var väl mina gentlemannatjuvar, om de nu låtit mig behålla minneskorten.

Metoderna skiftar ju, men ofta jobbar tjuvarna i gäng, där en eller flera bökar och stökar, så att man tappar koncentrationen. Råkade ut för good and bad-metoden. Först fällde den elaka med nån slags krokben, sen hjälpte den snälla mig upp och frågade hur det var, hur det gått.. Efter at ha tackat för hjälpen märkte jag att kameran var borta. Och stroppen där mobilen suttit i dinglade tom.

Mobilen som jag fotat med i reserv, nej, inte ens den har jag nu.

2 kommentarer:

  1. Ska fixa en engångs kamera till dig med handklovar som kameratillbehör :)

    SvaraRadera
  2. Tackar och tar emot.
    Gärna vattenskyddad också.

    SvaraRadera