20 juli 2008

Jazzfestival dag 4: van morrison


En enda bild lyckades jag ta med mobilen innan jag blev stoppad av vakten.

Stämningen under jazzfestivalens sista kväll var mer anspänd än tidigare när horder av van morrison-fans med familjbiljett trängdes framför stora scen. Mittsektionen var avspärrad för vippare, och den sköna närheten till scen som dagarna innan var bortbyggd. Antagligen på grund av alla barn som tvingats dit av sina sura föräldrar var volymen neddragen till närmast samtalsläge. Och vi tappade koncentrationen av bökande ungar som viftade med stora godisklubbor. Vi åtnjöt andra halvan av spelningen nere på bryggan istället för att trängas med svennarna.
Vet att det är svårt för vissa att få barnvakt, men måste man verkligen ha ungarna med i trängseln framför scenen när de uppenbarligen är helt ointresserade av musiken och klättrar på väggarna?
Gratis öronproppar fanns det, så om något borde föräldrarna själva ansvara för att förse ungarna med skydd istället för att den låga volymen sänker en spelning.


Kulturbloggen skriver rakt på sak: Konsten att förstöra en konsert med Van Morrison

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

 1. Ja konserten blev delvis förstörd, eller hur?
  Synd att jag inte hittade dig i röran, men jag förmodar du hade en kul kväll med olika kompisar.
  Knökfullt var det redan ett par timmar före Morrison-konserten.
  Patti Smiths spelning var många gånger bättre, tycker jag.
  RS
  kulturbloggen.com

  SvaraRadera
 2. Jag kom exakt när spelningen började och hade en polare som höll en glutta till vänster om scen. Publiken omkring oss var dock så störigt att vi satte oss vid vattnet och liksom gav upp och satt och snackade med trevligt folk. Nästa band på scen var bättre, men då stod vi långt bak istället och brydde oss inte om stöket därnere vid scen.
  Sen skulle vi på Fasching men hamnade på Berns.

  SvaraRadera