30 januari 2008

Så fult

Kan inte tänka mig att det är kvinnor som planerat och designat kista. Det måste vara män, som vet att de efter utfört arbete med att förfula bostads- och kontorsområden kan fly i bilen till en 'arkitektritad' villa eller vindsvåning i gamla stan. Det fula förstör en utifrån, utan pardon. De som beställer asfula hus borde själva få bo där.

2 kommentarer:

  1. Arkitekten Gert Wingårdh säger i DN att han ibland äcklas av sina egna byggnader. Va? Då är det så dags att fatta? Jag har aldrig gillat hans arkitektur. Är det inte hemskt? Han borde skämmas för att han har hjälpt till att förfula bl.a. Stockholm (och Kista). Dessutom tagit hutlöst betalt för det. Tur för honom att han bor i Göteborg så han slipper kräkas varje dag då. Läs här http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=738282
    (Artikeln där han äcklas verkar borttagen, går inte att hitta men fler bloggare har skrivit om den)

    SvaraRadera
  2. Jag ryser. Är man konstnär och pretto borde man hålla fingrarna borta från och uttrycka sig i skulpturer och modeller, inte i stadsbilden. Det vet ju alla att om konst tycker man så olika. Ett ballt funkishus har få något emot. Arkitekter verkar tro att de är de enda i världen som kan kombinera tekniskt kunnande med skapande. Varit ihop med två arkitekter, och så fort det gällde hus och boende blev man ovänner..
    Såg diskussionerna kring Wingårdh, tydligen finns hans uttalande på video.

    SvaraRadera