16 januari 2008

Äckligt kallt är det

Årstidernas växlingar i all ära, men hur kul är detta mörker egentligen? Alla jag träffar mår kasst. Alla fryser. Alla längtar bort.

- Men snön ger ju möjlighet till så mycket utelivsaktiviteter för hela familjen och vad mysigt att få sitta framför brasan i sportstugan och tina upp, eller bränna järnet på after-skiiin... klockan 4-5 på eftermiddagen. Va? Sen då?

Nej vi har inte en timme till ett Hemsedal som Osloborna har, och vi är inte heller födda på skidor och snowboard. Däruppe får man väl ljus och luft och träffar lite folk. Läste att man även kan åka skidor på 9 kvällsöppna upplysta backar. Just det, tänk, folk är olika.

Även svenskar är olika. Verkar inte som vi kan förstå det. Jag blir aldrig som dom, svenskarna. Så det så. ;)

Här i Stockholm är det svinkallt. Och somliga vänjer sig aldrig. Hemmet blir otroligt viktigt i en miljö där man inte avslappnat kan vara ute. Det känns som -10 men är +4. Tänk att 10 grader kan göra så mycket. 10 grader till är inte heller kul, men jackan kan ändå vara öppen och man behöver inte frysa om händerna. Där går min gräns.

1 kommentar:

  1. Men fjällen kan vara skitmysigt om man bara tar det lugnt och inte omger sig med skidåkarfascister som envisas med att vara i backen när liftarna öppnar.
    After-ski är grymt kul, faktiskt är det det, så oerhört primitivt på nåt mysko vis.

    SvaraRadera