12 maj 2007

Bloggdebatt och sex ord i rubriken

Dottern tycker debatten om bloggare som lägger ner sina bloggar för att någon varit taskig går fett bort. Det är bara larv hela diskussionen, och fånigt som fan när vuxna tycker att de kommit på nåt nytt, som för de yngre funnits så länge.

Jag argumenterade emot. Kul att diskutera. Klart det blir diskussion när ett fenomen blir så allmänt känt och så många så enkelt kan skapa en egen blogg, eller vad man nu vill kalla det, och det blir som det blir. Det ser i alla fall prydligare ut än när precis alla skulle ha sin egen hemdesignade hemsida eller göra sin egen layout i desktopprogrammet.

Man får göra som man vill. Man behöver inte ha blogg, och man behöver inte läsa skit. Man har rätt att publicera, tack och lov, men man kan inte räkna med att få läsare, eller få rätt läsare.
Om jag skriver ordet sex i varje rubrik lär jag få fler träffar, men de träffarna kommer från folk som hoppas på andra bullar än coola morsan torra ströbröd.

Så..
  • Vill man inte synas och höras kan man vara hemlig.
  • Vill man publicera på nätet men inte kasta ut sitt namn så får man det.
    Det är inte fegt. Det finnas ofta en orsak.
  • Vill man synas höras bara lite grann eller av en viss grupp får man vara lite hemlig, och låta bli att marknadsföra sig på fel ställen.
  • Vill man synas väldigt mycket ska man ha en blogg i eget namn på en nyhetsblaska.
  • Vill man synas väldigt mycket men inte fått bloggaranställning så kan man istället anmäla sig pingeling precis överallt och kommentera vilt i andras bloggar.
När det gäller elakheter är de förstås svåra att ta emot, och det är fegt att sitta och terra folk från bakhåll ute på nätet, och självklart blir man mer utsatt om man har en blogg på en välbesökt kvällstidning. Men är det värre att bli påhoppad i en blogg än via ett brev? Är inte elakheter lika jobbiga även om de sägs till en, eller bakom ens rygg.
Den som elakartat hoppar på någon i en blogg avslöjar mest sin egen dumhet.

Den karga trista sanningen är att det finns väldigt många idioter, och det finns folk som mår bra av att jäklas med och förstöra för andra. Det finns folk som får sin livskraft genom att hata, och det finns folk som tar sina egna extremt korkade åsikter som den enda sanningen. På bloggarna blir det bara så extra tydligt.

1 kommentar:

  1. Lite löjligt att just Linda Skugge slutar blogga av den anledning hon säger, hon som rackat ner på allt och alla genom åren, ofta på ett väldigt otrevligt sätt dessutom.

    SvaraRadera