13 juni 2006

Sverige - Grekland 4-0

I matchen mellan Sverige och Grekland vinner nu vid tandborstningsdags Sverige.

Jag får ingen rätsida på om Grekerna själva gillar att ligga i stenhårda sängar, med skavande lakan och hårda kuddar - och utan täcke, fastän det är kallt.
I alla fall är det så man tycker att turister ska ha det på hotellet, pensionatet, rummet.

Och om det finns ett täcke ligger är det oftast en gammal vinterunken hästfilt som ingen svenne ens skulle våga peta på, hur kallt det än är.
Så enkelt det skulle vara att lägga en bäddmadrass på sängen, och lägga dit till och med den billigaste sortens syntetkuddar och täcken från IKEA i sängarna, och turisterna skulle lyckliga.

Vid vanligt läggdags vinner alltså Sverige. Även om det nu råkar stå ett glas nyupphälld Ramlösa vid sängkanten är det tryggt att veta att kranvattnet går att dricka och borsta tänderna i utan att man får "ö-hostan", uppkallad efter ön man får den på. Det börjar med obefogad heshet och övergår i hosta, som sen kan bita sig fast ordentligt i luftrören.

Jag är obefogat hes sen igårkväll.

1 kommentar:

  1. Jag har sovit i liknande sänger runt om i Grekland. Priset på rum och sängstandard har ingen riktig koppling. Det är lätt att man faller för ett rum med bra läge, och ändå väljer läget före sängstandard.

    Undrar om dom själva vet hur långt ned på komfortskalan de ligger?
    Billigaste hyddorna på Ko Samui i Thailand hade ändå riktiga madrasser.

    SvaraRadera