22 juni 2006

Slussen stinker

Passerat Slussen två gånger idag. Två gånger varje dag hela veckan.
Slussens perrong stinker. Den stinker så att jag nästan svimmar. Jag tål inte stanken. Ser döda råttor framför mig där dom ligger utmed spåren in i gångarna. Sånt luktar ju illa.

Idag såg jag en kvinna som reagerade som jag. Höll sig för näsan, såg ut att tuppa av. Alla andra alltid oberörda. Dom känner det inte. På samma sätt reagerar jag i fuktskadade rum. Jag backar ut. Men vid Slussen vill jag springa ut och bort från skiten.

Fridykning skulle vara nåt. Då ska man klara att hålla andan av egen kraft och hinna simma så djupt ned som möjligt på ett andetag. Den som simmar längst ner i djupen vinner. Det kräver stor lungkapacitet och hushållning med syret.

Skulle behöva lite av det. Åtminstone så att man kunde passera Slussen utan att andas.

6 kommentarer:

 1. Nej då, du är inte ensam om att tycka att slussen stinker. Jag åker tunnelbanan till Gamla Stan istället för att byta vid Slussen. Jag står inte ut att stå där i stanken. Jonas Thente påpekade stanken i DN och sa att hela skiten borde rivas. Jag håller med.

  SvaraRadera
 2. Åh, det var kanske dig jag såg.

  Jag byter också vid Gamla stan, men lukten från Slussen t-banestation tränger in i vagnen ändå.

  Slussen är en favoritplats för sin öppenhet, vatten och kajer, men under jord är den ju en mardröm.

  SvaraRadera
 3. Jag åker förbi Slussen typ varje dag på väg till jobbet och det värsta är att lukten kommer in i vagnen och stannar där flera stationer till. Det måste gå att få bort lukten!!

  SvaraRadera
 4. Jag kör tunnelbana och vi förare säger till om stanken... Det har vi gjort varenda sommar men man har inte hittat varifrån lukten kommer, trots att man använt hundar!

  Men jag läste i City att man nu hittat felet - en trasig fettavskiljare i ett reningsverk så nu ska de fixa den och så ska lukten försvinna. Jag håller tummarna men hoppas inte för mycket...

  SvaraRadera
 5. Connex och SL orkar bara inte. Det är ju så synd om dom. eller hur?

  SvaraRadera
 6. Jag har fått svar från SL. Det är gammal havsbotten och allt vad där fanns som stinker. SL menar att det är kommunens sak, kommunens mark. Och kommunen gör inget nu eftersom Slussen ändå ska byggas om. Tycker synd om personalen, som borde få dubbel lön för att jobba i skiten.

  SvaraRadera