25 december 2005

Två mini-norénare och två juldagar kvar

Det är alltid någon som spårar ur helt. Alltid. Igår halv katastrof åt ena hållet. Idag halv katastrof åt det andra. Glad att ungarna är hos pappan den här julen.

På barnens pappas sida har de alltid sopat alla problem under mattan och håller sig i skinnet med allt vad det innebär, men bråk blir det inte. På min sida är det allsköns utlevande som gäller.

En massa gammal dras upp och blandas med eländet i nuet. Ältande, psykologiserande. Berusade förklaringar och teorier. Jag är rätt bra på det själv, faktiskt, men numera beter jag mig som jag är på ett minfält. Går försiktigt fram. Undviker bli dumfull och blajig.

När man minst anar det kommer det flygande nån kommentar och någon annan börjar grina eller gräla. Jag är trött på min diplomatroll. På storasysterrollen. På att allt lugn och trygghet ska ligga på mig som någon slags balanserande faktor.

Nästa jul, när jag har "ansvaret" igen ska jag försöka åka iväg med ungarna hela julen om dom vill det. Då är båda myndiga och får bestämma själva. Sa det redan igår, sagt det till allihop. Inte en svensk jul till.

2 kommentarer:

 1. Jaa det är bästa sättet att fira jul tycker jag...res bort...skit i julklappar och alla måsten....lägg pengarna på dina kära och på sånt som finns kvar... har gjort det några ggr och de är de bästa jularna någonsin...
  Ska snart göra det igen...måste bara spara ihop lite...det är ju så himla dyrt att resa bort just över jul...

  SvaraRadera
 2. Hm. Borde vara billigare när många vill resa samtidigt, eller hur?

  Dom är luriga resebolagen.
  När inga kan resa är det billigt och alltid skitdyrt över ledigheter och skollov.

  Kommit på att det bästa är att åka runt Lucia och vara borta 3 veckor. Då kommer man iväg innan de andra har chansen.

  Har hittills inte varit borta jul och nyår sedan 1976/77.

  SvaraRadera