11 september 2005

Pang! Plötsligt händer det.

Image hosted by Photobucket.com

Inte bara pank utan jätte-pank!

Svenska staten går nu in i nätpokerbusinessen. Wow, vilken stat vi har va. Vill vara med och dela på kakan när folk super och röker ihjäl sig, och nu också när de spelar bort allt de lånat ihop, i hopp om att bli rika.

Och vi kvinnor slipper ju männen också. Slipper vara rädda på gator och torg. Vi vet var de håller hus och vad de gör, de där tysta varelserna som står blixstilla och stirrar mot skärmen i spelbutiken eller sitter fästade hemma på nätet. Lugnt och fint.

För den som bor ihop eller är gift med en spelare så gäller det: Ta järnkollen på gemensamma ekonomin och lånen. Den spelande tror sig alltid kunna vinna tillbaka sina förluster och mörkar in i det sista.

Så här skriver Ladbrokes.com, Unibet och expekt.com i gemensam annons idag:

Image hosted by Photobucket.com

Dom är arga på staten och Svenska spel, vilket kan förstås, och logiken är bedövande: En reglerad och konkurrensutsatt spelmarknad är enda sättet att närma sig en marknad där konsumenten, den spelberoende och samhället blir vinnaren.

Jag som trodde att vinnarna alltid är spelbolagen... och förloraren den som spelar.

3 kommentarer:

 1. Men du ... det är kanske lösningen på mitt mysterium att det inte finns några snygga män i verkligheten (ja, bortsett från Mads då). De är i spelbutiken. Kanske till och med den i Kistagallerian? =)

  SvaraRadera
 2. Det kanske är som med svampplockning. Man måste ställa in sitt seende på en annan nivå, och då plöstligt ser man det man inte såg tidigare: att marken är full med svampar.

  SvaraRadera
 3. hej :) och visst är det knäppt. staten har en värdegrund för det de tjänar pengar på och en annan för det som de inte tjänar pengar på...

  hade t.ex. inte staten haft en fin modell att tjäna pengar på cigg och alkohol så skulle de substanserna klassats som narkotika.

  SvaraRadera