1 augusti 2005

Tillbaka efter sms-befriad semester

Är nu tillbaka efter tre veckor i Grekland. Och det blev verkligen semester från det mesta. Blev av med väskan en kväll och den innehöll bland annat mobilen, kameran och palm-piloten. Korkat att släpa med sig så mycket saker, men jag räknade inte med att bli bestulen. Det borde jag gjort. Blev i alla fall inte av med pass och pengar.
Å andra sidan, när man väl blivit av med alla värdesaker är det inte mycket man måste vakta över längre.

För första gången har jag alltså haft riktig semester. Inget sms:ande, inget fotande, inget skrivande, inget läsande. Hade i början abstinens av sms-bristen, men behövde inte heller bli irriterad på att skriva till folk som ändå inte svarar. Att inte kunna fota var ännu lite värre, men det gick det med och det var väldigt avkopplande att bara leva i nuet utan att behöva dokumentera någonting.

3 kommentarer:

 1. Valkommen hem!
  Jag lever helt utan mobil och det ar valdigt skont for jag marker hur datorbunden jag latt blir o funnes det ocksa en mobil.....

  SvaraRadera
 2. Tack. Jag klarar mig hyfsat utan dator en längre tid men klarar inte vardagen utan mobil. Ska man prata t ex med utlandet via hemmatelefonen behövs mobilen för att kunna komma överens om en tid då båda är hemma.

  SvaraRadera
 3. välkommen hem, hittade din blogg precis innan du for. Jag har min mobil avstängd för det mesta. Vi bor avsides, så jag tar med den i bilen om utifall att jag får bilkrångel. De flesta jag känner har vant sig nu vid att jag inte svarar i mobiltelefonen. Det funkar bra, och jag trivs med att inte alltid vara tillgänglig.

  SvaraRadera