4 juni 2005

Språkligt efterbliven

Nån fransk film på tv. Tränar förmågan att inte förstå vad folk säger. Det kan vara rätt avkopplande.
I Barcelona sägs det att man faktiskt klarar sig bättre på turist-franska än turist-spanska. Åtminstone blir man bättre behandlad.
Catalan ligger närmre franskan, inklusive andra aspekter på att vara andraspråksregion.
Vad vet jag.
Kan bara engelska förutom lite svenska. Om jag ska lära mig spanska får det bli i Antigua,i Guatemala. Har redan planterat det hos dottern. Språk är nyckeln till så mycket.
Jag har två språkambitioner: Spanska och grekiska. Det kan nog räcka för ett tag.

5 kommentarer:

 1. Jag har funderat på spanska ett år nu. Jag kommer väl till skott när som helst!

  SvaraRadera
 2. passande bild till bloggen:
  http://mj.barczyk.se/blog/wp-content/inglish.jpg

  SvaraRadera
 3. Franska är mitt nästa språkprojekt, tänkte ev hoppa på en kurs när jag är klar mina vanliga studier, eller kanske läsa en sommarkurs. Jag älskar språk!

  SvaraRadera
 4. Läste spanska som kvällskurs här i Sverige för några år sen. Skön lärare men slö grupp. Så åkte jag två veckor till Granada i Spanien och pluggade på sommaren. Wow!

  Året efter åkte jag till centralamerika, bl.a. Guatemala. Dock inte Antigua. Och det är som du säger, språk är nyckeln till allt. Att plugga på plats i ett spansktalande land kan varmt rekommenderas! Då får man hela språket, inklusive mat, människor och väder.

  SvaraRadera
 5. Oj, vill dit igen, till Antigua Guatemala, den eviga vårens stad, helt underbar och rekommenderas verkligen. Har för mig att det gäller att vara ute i tid för att boka de välbesökta spanskkurserna där. Själv lärde jag mig spanska i Stockholm.

  SvaraRadera