15 juni 2005

Passera spärren gående

Har ni sett det, de nya oranga lapparna när man ska ut genom spärren från tunnelbanan.
"Passera spärren gående" står det.

Jag skakade bara på huvudet. Hur trötta är folk egentligen? Hur skulle man annars göra. Försöka krypa under när man ändå nästan är ute? Hoppa över? Skulle vara läge att fråga spärrvakten.

4 kommentarer:

 1. Jag har inte sett lapparna, för jag bor i Lund, men jag skrattade högt när jag läste om det på din blogg. Stor humor!!!!!

  SvaraRadera
 2. Det där har jag också undrat över! Löser du mysteriet så måste du berätta, för jag fattar inte heller hur man skulle göra annars än att just GÅ?

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det är så tråkigt (humorlöst) som att de slår tillbaka om du SPRINGER genom...men jag är inte säker, är bara något jag har hört...

  SvaraRadera
 4. PS. Detta läste jag: "Lapparna är ganska nya. De har kommit till efter det att man "opererade in" fotoceller(?) för upplåsning av spärren när man ska ut.
  Längst ner på spärren finns en cell som känner av att du är på väg ut och låser upp krysset för vridning åt fel håll.
  Problemet med folk som springer istället för går är att spärren inte hinner låsa upp i tid, och resultatet blir blåmärken på benen.

  Fast just dom som springer genom spärren på väg ut är väl dom som är minst benägna att stanna och läsa skyltar, men ändå... Då kan i alla fall spärrvakterna säga "läs skylten" till dom som klagar"...DS

  SvaraRadera