22 maj 2005

Nu flyttar vi till Grekland

Såg Eurovision song contest med goda vänner. Fyra tjejer och en kille. Bara fem pers men ändå var kacklet så högt att man knappt hörde nåt av låtarna. En av tjejerna var så ledsen över att Las Vegas inte vann att hon nästan grät. Vuxen människa. Egentligen tyckte hon inte om låten, förklarade hon grumligt, men ändå... stackarn, stackan. Han var värd att vinna...

Grekland skulle vinna och vann, och vi kom fram till att vi flyttar ner. Nu gör vi det. Malaka. Vi kan ju redan språket. Tikanis? Kala. Parakalå, parakalå.
Förra sommaren var helt vansinnig därnere, med hybris som vibrerade till clubmixar av förra årets grekiska bidrag, OS var i antågande och självförtroendet hade inte blivit sämre efter fotbollsframgångarna.

Nu är det bara matsedeln de behöver ändra i Grekland.
Grannlandet Turkiet kan det där med mat och hur man t ex kan lägga upp en rätt på ett läckert sätt. Du får allt, säger kyparna när det försöker locka in en på restaurange. Du får allt! Precis allt. Och det stämmer. Lite sallad, lite bakad potatis, en hög grönsaker, ris, kött eller fisk och mängder med persilja och basilika, och frukt och kaffe på det, som ingår i priset. Men i Grekland ska varje sak ligga separat olika tallrikar, vilket gör att man som ensamresenär får välja: Bara sallad - eller bara moussakaeländet. Lite sallad, några tomater, lite lök och oliver ihop med en huvudrätt finns inte. Allt ska beställas separat. 50 oliver, en hel tallrik tomater, en hel tallrik grönsallad. Mat för fyra, fast man bara är en.

Nu är det dags att cykla ner till streetan vid Hornstull och se om jag kan köpa nåt skoj. En flummig schal kanske. Kan jag behöva.

2 kommentarer:

  1. kanske e greece man borde dra till istället för att vara sverigepsyko hela sommaren.

    SvaraRadera
  2. Så gärna. När vill du åka och vart? Jag drar kanske till Skiathos endera dan... jag är så trött på all kyla och är sen i Kykladerna några veckor i juli, som vanligt.

    SvaraRadera