16 maj 2005

Ledsamma ledare och farliga ledningar

En trög och trött måndag snart slut. Så segt. Mental förbränning. När folk hävt sig upp till "ledare" i karriären händer något konstigt: Deras egen kompetens accelerar från 0-100 över en natt, medan övriga tappar sin i samma takt. Ett socialpsykologisk fenomen.

Billströms ledarstil har ifrågasatts, och visst kan man väl rakt av tycka att det kan räcka med en person per post. Högst. Man kan inte sitta på hur många stolar som helst. Makten i sig är bedrövligt tillvänjande... tyvärr är det så.

Manlig ledarstil är kanske att gadda ihop sig med de andra grabbarna och fatta de viktigaste besluten i bastun, medan kvinnlig är att vilja göra precis allt själv, gno och gno, utan en tillstymmelse till självdistans.

"Mordbranden" i t-banan visade sig vara elfel. Tänkte genast på datorn härhemma som poffade sönder med elsflamma och rök, antagligen på grund av för hög spänning i nätet. Var det datorns fel eller nätleverantörens? Just det blir en fråga för If..

Det var i alla fall för väl att ingen kom till allvarligare skada, men något borde genast göras åt de livsfarliga strömskenorna.

5 kommentarer:

  1. Elfel är inte bara delfel, utan... helfel.

    SvaraRadera
  2. Om det är nätagregatet som small i din datorn så beror det på att skitet kan vara gammalt alternativt att det var dammigt som tusan. Small det högt som en pistol så är det nätagregatet -- jag har varit med om det själv. Skrämmande att höra något smälla så högt vid ens fötter.

    SvaraRadera
  3. dom kan väl ta de 600000kr de får för varje inpaketerad reklamprydd tunnelbanevagn de säljer, och hotta upp tunnelbanan lite och göra den schysstare för oss resenärer? jag känner mig fan våldtagen när jag åker i de där vagnarna. kanske ett eget bloggämne... och igår såg jag en kille i 14års åldern i Skärmarbrink som hoppade över spåret till den andra perrongen för att bomma cigg. farligt,farligt...

    SvaraRadera
  4. mjb: och om nätaggregatet går betyder det inte att hela datorn är kaputt utan "bara" att nätaggregatet måste bytas ut??

    Dammigt? Yes. Tonårsdamm.

    SvaraRadera
  5. clara: ja, pengarna borde gå till upphottning alternativt lägre taxa.
    Undrar om det bara var en dröm att det finns en tunnelbana någonstans med staket mot spåren vid perrongerna. När vagnsdörrarna öppnas öppnas grindar i staketet.

    SvaraRadera