26 februari 2005

Bildbeviset: Ufonas härjningar ingen lek

Först en bild från i september 2003 och en från maj 2004. Jag har två lönnar i utsikten och i centrum står enen:
Den här är från idag. Lönnarna försvann i september. Nu är enen definitivt borta också.Det handlar inte om lite varsam "ansning" här. En del skulle tycka att jag har fått en friare utsikt, men jag saknar träden. Åter till september och min ena lönn. Nån borrar i trädet. Jag skriker Va fan håller du på med? Fel träd!


Lönnmordet gick snabbt. Han hörde inget. Är nöjd. Ufona behöver sitt virke. Man kan undra till vad?

4 kommentarer:

 1. Om det är kolinilottsinnehavarna som är ufon, så tror jag inte det är virket de är ute efter.

  Jag skulle inte vilja ha en lönn i mitt grönsaksland. Rötterna skulle ta vattnet och näringen, samt vara allmänt ivägen. Lövverket skulle visserligen ge vindskydd men också skugga. Ufona kan ha resonerat på liknande sätt, vad-vet-jag. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte vad som är viktigast i en stad: att några ufon har blomrabatter och lite terapi eller att man låter gamla träd få leva vidare.
  Dom här träden skuggade inte och stod på gränsen till kolonilotterna. Lite till höger om de två träd jag visat på bild står två riktigt risiga lönnar kvar. Jag tror dom helt enkelt tog fel. Men jag tycker att det är bättre att sticka bra sockor och halsdukar, eller vad som helst, hellre än att maniskt klippa växtlighet, som ufona gör. Det blir bara kalare och kalare här. Vill man ha fin och plan gräsmatta är det golf man ska syssla med, alternativt jobba som trädgårdsskötare på en golfbana.

  SvaraRadera
 3. Det låter precis som livet på landet, träden tillhör alltid någon annan.

  SvaraRadera
 4. Precis. Spenderade somrarna på ett överväxt landställe som barn. Höga granar lät folk slippa se oss och vi dom. Nästa ägare hög ner alla träd och murkelskogen försvann. Nu får grannarna istället se en onaturligt trädlös kulle med ett knallrött hus på, ovanför fullkomligt överdimensionerad carport. Stadsbor borde bo på landet och lantisarna i stan, tror jag...

  SvaraRadera