13 maj 2011

Inte skylla på orsak

En person sa att "man inte kan skylla på sköldkörteln om man har problem. Det problemet har ju var och varannan människa".

Vad jag vet är det många som drabbas och många som efter mångåriga problem äntligen börjar få bukt med depressionsliknande tillstånd, som bara blir värre av så kallade lyckopiller.

Några kvällar tidigare berättade en kille, en vuxen man, att han drabbades av helt obefogade depressioner och trötthet och viktminskningar för 10 år sen och efter sedvanliga antidepressivpillersbehandlingar (som tar många månader innan de kanske verkar) så blev läget bara värre. För 10 år sen konstaterades giftsstruma.

Det gör mig otroligt ledsen att någon i min närhet faktiskt blivit felbehandlad och psykologiserad som i åratal och trots att sköldkörtelproblem konstaterades för 6-7 år sen fortfarande behandlas (och också själv tycker) att att hon får skylla sig själv för att inte ha orkat, när hon nu inte kunde eftersom hon låg sjuk och apatisk med ständigt ont i magen, ont i huvudet och vikt som skenade åt endera hållet.

Det är mycket troligt att det är brist på sol och ljus på vinterhalvåret som bidrar.

Och om man nu får problem med sköldkörteln betyder det inte att man kan ha andra problem också. Här är det alltid att det ena utesluter det andra. Det kan vara både och, och nyperfektionismen här liknar ren fascism.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar