8 mars 2010

Tidaholmsparken och trädinventering runt Skarabacken

Tidaholmsparken bredvid spåren.Vinterpromenerade och rekade solskuggor och trädplaceringar i Hammarbyhöjden västra i lördags. Parken kändes lite Berlin, bara ölkiosken som saknades. Ett kriterium för min nya bostad är träd i utsikten. Utan träd vet man ju inte vad det är för årstid när man vaknar eller kan kolla vinden, och träden är bra sällskap och bättre att titta på än de flesta tv-program. Från fönstren och balkongen hade man några riktigt balla trädtoppar i närheten, och Globen längre bort, vilket förenklar orienteringen i okänt landskap. Kommer ha separationsångest från mina träd här i Tanto, dom är så fina...
Få ta en vårdag och gå runt och fota dem att ha på väggarna i nya lägenheten.

2 kommentarer:

  1. Lycka till med flytten. Ett tip; kolla in stadsbyggnadsksontorets sida med pågående planarbete (du får trixa dig fram lite), för att se att de inte planerar att hugga ner träden. Inte just nu i varje fall:
    http://planer.sbk.stockholm.se/SBKPlanTemplates/SBKPlanStart.aspx?id=75

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Det är en plump på kartan där Hammarbydepån ligger idag. Men det verkar inte vara några planer på att bebygga parkmark, för det har de redan gjort där och naggat i kanterna med bostäder.
    Lycka till själv!

    SvaraRadera