25 januari 2009

Tusen sms åt helvette

Har klagat lite då och då över att det inte går att spara undan sms.
- Men det är väl bara att radera, säger killar.
Så gör killar.
De fattar inte.

För mig är sms:en ungefär som dagboksanteckningar. Man ser sms:et och kommer ihåg när olika saker hände, och en del sms är roliga. Jag raderar hellre trista gamla wordokument och kan radda hundratals opersonliga mail i ett knapptryck, men inte sms.

Inte en enda tekniker genom alla dessa teknik- och internettider har kunnat berätta hur man göra för att spara sin 1000 sms i en textfil. Sshop. Det enklaste är inte intressant. Det är inte så att text tar plats. Jag har 2 gig tomt på mobilen, men sms:en ägs varken av den som skriver eller tar emot, utan av operatören. Vid en polisutredning plockar telebolaget glatt fram konversationerna.

Sjukt.

3 kommentarer:

 1. Tjoho.... Om du råkar använda en Nokia så kan du använda Nokia PC-suite för att spara ner SMSen i datorn... Kanske inte dirket till en textfil (ska inte svara exakt hur det ser ut) men spara ner dem går *vet*

  SvaraRadera
 2. Tjoho. Nä, nokia har jag alltså inte. Har hur mycket plats som helst i tel.minne och minneskort, men sms borde kunna sparas som ren text, tycker man, utan problem.

  SvaraRadera
 3. Ok.
  Då jag fortfarande inte är helt 100 på vilken telefon du har men har för mig att jag läst Sony Ericsson någonstans, någon gång =)
  http://www.fjsoft.at/en/downloads.php kan rekommenderas för att bläddra igenom sms, göra backup mm

  \\S

  SvaraRadera