3 januari 2009

Skrämmer med surhet

Dottern vill låna scannern, och ta in den till sitt rum. Jag gruffade och stånkade lite först. Du måste installera programmet. Gör det. Jo, du måste alltid göra det - även om du har mac. Och så inte spilla aska och tappa tuggummin och spola vatten över den, inte snubbla på den eller tappa den... Nej, jag tycker inte om det här... surade jag vidare. Scannrar ska man inte flytta runt på..

Hon fick ta in scannern och jag tror hon kommer vara försiktigare än om jag inte gruffat lite.

Det roliga med att scanna papperkopior är att de blir så mycket bättre efter en scanning, och man kan fixa till fläckar och annat som hamnat på bilden. Men det är ooootroligt tidskrävande, om man samtidigt vill ordna varje bild i ett antal format för olika användning.

Vi får se hur det går.

4 kommentarer:

 1. Fd Hockeyfrilla3 januari 2009 16:37

  Vad är det för scanner?

  SvaraRadera
 2. Det är en flatbäddsscanner som väl kostar runt tusingen nu, Epson Photo V200. Ska visst finnas en som heter v500 ger ännu högre upplösning, men för att scanna in gamla färgfoton och svartvitt och diverse kuriosa duger den bra.

  SvaraRadera
 3. Fd Hockeyfrilla4 januari 2009 06:25

  Har en flatbädd, Canon Canoscan 8800F (2000 pix). Enligt ett scannerproffs matchar den den fem år gamla scannern (kostade 360k då...) dom har på firman. Enda nackdelen är att den 'bara' är A4.

  SvaraRadera
 4. Jag hade en agfa-scanner, dyr sak, som bara upphörde funka, men valet beror ju på vad man ska få till.
  A3 är ju fint, men då går man upp rejält i pris också. Man får skarva ihop istället, om det går.

  Sen skulle det ju vara kul att få de svartvita filmerna digitala nån gång också.

  SvaraRadera