31 december 2008

Icke-reseåret 2008

Jag, en resenär. Nej. Snubbeltråd är ordet.

Var tvungen att hålla mig hemma och försöka få ordning på nacken i början av året, för framtiden kanske. Sonen åkte på Asienresa från mitten av januari till mitten av mars, med komplikationer. Inneboenden flyttade ut. I maj kom jag iväg till Berlin, där det pendlade mellan roliga kulturkrockar och hysterisk oro. Borde ha åkt till London och varit med och rett ut saker istället. Flyttat dit.
Istället flyttade jag ännu längre in, där jag är. Tvungen att köpa egna hyresrätten. På en skör tråd hänger det: man betalar hyra i 25 år och "investerar" i bostadsföretagets värde, men kan åka ut av några störningar, om grannarna så vill, och envisas med att anmäla en.

Hade tänkt plugga spanska i Barcelona i juni och avsluta med Sonarfestivalen, men fick inte ta min semester då, och när jag skulle köpa ny Barcelona-flight en vecka senare flög jag via Berlin och hamnade på Ibiza och fick jag en ny favoritplats: Eivissa, Ibiza stad. En lånad stund, en eftermiddag i juni i rent paradisklimat och i bra musik. I slutet av augusti åkte jag till Notting Hillfestivalen och summa summarum har mycket strulat detta år. Både socialt och tekniskt.

Barnen har inte precis fått det bättre. Jag mår bättre i nacken än för ett år sen, men är såå trött. Jag har blivit låntagare till bostadsrätt precis före finanskrisen och bufferten för att kunna betala nya avgifter ett tag krymte till 40 procent.

Mitt enda nyårslöfte är att försöka se positivt, sluta gnälla ihjäl mig för att jag själv inte klara att ordna saker så att det blir bra.

1 kommentar:

  1. Berlin!!! Mycket enklare än London som har så mycket dolda koder.

    SvaraRadera