7 juli 2008

Hur länge är nu? How long is now?

Apropå husgaveln How long is now? som man inte kan missa i Berlin: nu snart fotoutställning under Europride i PUB-huset How long is now?

Tiden ja.

Om man har 3 eller typ 15 år kvar och vet det, vad skulle man välja att göra då? Jobbar man på som vanligt och stoppar huvudet i sanden?

Vi lever som om det bara skulle vara otur OM också man själv skulle bli gammal och krasslig och dö eller få en sjukdom med snar dödlighet.

Ser en kille på en massa bilder från Ios förra sommaren. Han partar och är på många av vännernas bilder ute på nätet: Han var en bästa polare till flera jag känner. I augusti dog han tragiskt efter en bilolycka utanför Linköping. En rattfull långtradarchaffis gjorde en plöstlig u-sväng på motorvägen och han och hans tjejs hyrbil for in och klämdes fast under släpet, som blockerade vägen. Hon klarade sig med skador, men han dog efter en tid i respirator på sjukhuset. Hans barn var inte med, men blev utan pappa.

Jag tänker ofta på hur skört livet är och hur illa vi tar hand om nuet. Hur vi förstör för andra genom sättet vi beter oss mot varandra. Funderar på hur vi egentligen är funtade som är medvetna om katastroflägen i världen samtidigt som vi vardagstragglar på som vanligt och gnäller och bråkar över trivialia. Och ofta bara låter tiden gå förlorad.

Jag känner mig stressad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar