6 maj 2008

Missat 9a och poängen

En termin med superlärare och tårdrypande avslutning. Nej, jag har inte orkat titta. Jag tycker att det är absurt. Alla lärare borde inspirera. Alla elever skulle peppas till att vilja lära sig.

Jag funderade själv på att bli lärare ett tag, men det gick inte att komma in på några lärarlinjer på den tiden, faktiskt inga linjer över huvud taget. Antagligen var det svacka i befolkningstillväxten efter jätteproppen orvar, och det var bara vårdsektorn som svällde och allt annat krympte.

Fast å andra sidan: Jag blev själv igångkickad av att få spådomen att det skulle gå åt helvete. Det fick mig att ta revanch från min utpost på kaféet. Här ska inte en förälder eller lärare komma och döma ut mig på förhand, tänkte jag. Jag var arg. Andra reagerar inte så utan tappar helt enkelt självtilliten.

Vem som helst som har en kamera på sig hela tiden vill väl visa sin bästa sida - om det nu inte går ut på att vara bäst på att vara värst.

3 kommentarer:

 1. Men om det sitter en 15-åring och tittar på programmet med inställningen att hen är sämst i världen och aldrig kommer att kunna lära sig dom där förbannade glosorna, ekvationerna och grammatiken, så kanske det fungerade som en sporre?

  SvaraRadera
 2. Eftersom man funkar olika så är säkert jättebra för vissa ungar. Känner till såna som också älskat skolan och ordningen för att det inte funnits någon som helst trygghet i hemmet.

  SvaraRadera
 3. Kom du med planet tillslut?

  Jag har oxå gjor den där tabben.
  Ingen höjdare direkt.


  http://www.nastanskildamamman.blogspot.com/

  SvaraRadera