28 mars 2008

Varför är det så?

Varför heter det klädkammare när det är den enda plats i lägenheten där det inte ligger kläder?

Varför har schampoflaskor alltid öppet lock och är kladdiga på utsidan? Bestämmer man sig för att ta lite mer när man redan har händerna fulla av kladdet?

Varför står mjölkpaketen alltid fint och ser fulla ut när själva mjölken alltid är slut?

Varför blir gatgruset större för varje år? Är det för att befolkningen blir större och klumpigare, som jättemänniskor som stegar omkring och inte får välta. Man välter snarare för att gruset är så grovt.

4 kommentarer:

 1. Genomskinliga mjölkpaket - se DET vore ett stort steg för mänskligheten.

  SvaraRadera
 2. Absolut. Bra idé!

  Men det hjälper inte alltid. Nån har slurkat i sig min hostmedicin (som är för verkligt svåra tillstånd) i kylskåpet fast jag gjorde streck på nivån med spritpenna och skrev TA INTE! med stora bokstäver. Vet att jag när flaskan var full tog två gånger, som inte sänkte nivån speciellt mycket. Sen vet jag inte.

  Kan man tänka sig alarmsystem på nåt sätt istället?

  Eller helt enkelt låsbara kylskåp. Ett föräldrakylskåp - och ett för tonåringarna..

  SvaraRadera
 3. Alarm borde funka. Och en speciell låda där det krävs en speciell kod för att få tillgång. Där skulle jag lägga min mörka choklad, mina marsipanbröd, min getost, juicen, mjölken och blåbärsyogurthen. Också Lönnebergaskinkan, päronen och Ramlösan.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle uppskatta nåt enormt att veta vad som finns kvar nästa dag. Ett helt eget kylskåp, modell lite större än Ture Sventons, och med kodlås skulle räcka för mig. Blir ofta besviken över att det inte finns kvar det jag tänkt laga mat på. Mjölk är bara toppen på ett smält isberg. Har stängt av frysen för att slippa mötas av tomhet och en och annan platspåse, som gör att det här med att storhandla och slippa gå till affären varje dag helt enkelt inte funkar.

  SvaraRadera