13 mars 2008

Lugna gatan och god natt med Fight club

Tyckte jag kände igen filmljudet.. och gick ut i vardagsrummet för att fråga dottern vad hon tittar på.

Inget svar. Hon sover som en stock i soffan, till Fight club.

Inneboenden kom hem ikväll och hade köpt lägenhet idag. Bara sådär. Passade på när pojkvännen är ute och reser, som hon sa.

- Han får skylla sig själv som inte ville flytta ihop.

Men det är en god start att ha sin egen bostad. Även om det kostar på.

Förstår så väl att man vill ha både något ihop - och något eget, och att sammanbo med första partnern kan verka väldigt lockande och vuxenliv, och rätt ekonomiskt också.

Svår kombination bara, när andra liksom tar över ens liv bit för bit, och att man märker det först när man inte ens har en liten hörna i garderoben till sig själv. Tänk alla vuxna, så många kvinnor man träffat, som delar ut sin enda dator till barnen (för att de påstår att de behöver för studierna 24 timmar om dygnet), och som sedan längre inte har en tanke på eget rum utan delar med partner som snarkar och tar 2/3 av sängen, och ingen egen tid, och drömmer om att få en liten vrå att pyssla i.

Nä, man måste ta sin plats redan från början. Ta plats. Inte veja för idioter som vill ha allt och inte tänker på att andra behöver space.

Drar ner volymen till ett minumum på tv:n, och tänker på vad klockan är och den koffeinöverdos jag måste ha fått idag. Har inte druckit så mycket kaffe på kanske ett år. Två mycket åtskilda koppar om dan ger definitivt inte såna kickar som många dubbla espresso på raken på fastande mage.

3 kommentarer:

 1. Det var tider det, när man kunde sova i vilket oväsen som helst. Sonen vaknar inte ens om jag sätter igång brandlarmet på morgnarna. Hur skall det gå?

  SvaraRadera
 2. fight club är suverän att sova till. du vet ju att jag gör så där, sätter på nån sjukt bra film jag sett tusen gånger när jag ska slagga. det gör mig lugn. det är som att säga till sig själv "nu ska jag definitivt inte sova" vilket gör att man spänner av från hela ååh kommer jag somna?-ångesten. kommer du inte ihåg när jag var 15 och inte kunde sova överhuvudtaget om jag inte fick se trainspotting? när jag bodde hos farsan brukade jag sova till clockwork orange men det har jag aldrig vågat hos dig eftersom jag vet att du kommer spy då.

  SvaraRadera
 3. Just det. Tål absolut inte clockwork orange. Men den enda film jag fysiskt mått så illa att jag var tvungen att lämna lokalen var av filmen 2001. Fick anfall. Panikångest, inser jag nu långt senare.

  Bästa sömnpillret var den där filmen jag somnade till kanske nio gånger olika kvällar och aldrig kom igenom, och fortfarande inte har sett i sin helhet.
  Minns du vad den heter? Inte shortcuts, men nåt liknande..

  SvaraRadera