29 december 2007

En jansson please

Julafton, juldag, annandag, torsdag, fredag, lördag... och fortfarande räcker maten. Det är så semester att inte behöva välja mellan 4 dåliga mataffärer och kånka på matkassar, och slippa jobba är härligt. Jag verkligen passar för ledighet.

Fortfarande finns ett helpack grovt bröd kvar, julöl, ramlösa, två ostar, diverse sovel och 3 dl grädde, ansjovis, lök och potatis.

Tänk om en Jansson liksom bara ville göra sig själv just nu.

7 kommentarer:

  1. Äh, men de där ansjovisarna är ju redan fileade. Bara skala några potatisar lite snabb och slarvigt så vips, in i ugnen. Jansson är så GOTT!

    SvaraRadera
  2. Jag tror visst du glömde den jobbigaste delen. (strimla potatisarna och skära löken). Receptet ovan låter som sån där ansjovisgarnerad ungsstekt helpotatis.. ;) - eller?

    SvaraRadera
  3. Bara för att balansera upp det hela då - Janssons är något av det vidrigaste jag vet i matväg... 8--)

    SvaraRadera
  4. Hej hockeyfrillan! Long time no see..

    Tänk att du kan tycka att det är äckligt, är det ansjovisen eller hela kombinationen?
    Det äckligaste jag vet är ägg med kaviar, kombinationen. Äter både ägg och kaviar men INTE ihop eller ens samma måltid.

    SvaraRadera
  5. Det är kombinationen.

    Ägg med kaviar är OK, så länge det är kaviar i måttliga mängder. För mycket och det blir rent äckligt.

    SvaraRadera
  6. Mums, vi älskar julmat, jansson är så gott, man ska inte snåla med den stekta löken.

    SvaraRadera
  7. mmm..Jansson...

    En Janssons Frestelse är det godaste jag vet på julbordet, tillsammans med sillen. Resten kan jag egentligen stå över, bara jag får sill och Jansson.

    SvaraRadera