16 augusti 2007

Läser bloggar

Luften är härlig just nu. Det är fuktigt och varken för varmt eller kallt och det blåser in på rummet som annars brukar ligga så jäkla söderlägesskyddat att luften står helt stilla. Ståfläkten är värdelös, för den orsakar bara total storm, inte fläkt.

På balkongen är det perfekt, tror jag. Har bara gått ut och in där för att hämta tvätt några gånger. Jag sov hela eftermiddagen och en bra bit in på kvällen. Sjukt. Jag sover aldrig eftermiddag eller middag över huvud taget.

Har läst 100 bloggar i en skummande fart (med bloglines) samtidigt som radion pratar på i natten. RSS-läsare är effektivt, men man hinner å andra sidan inte öppna bloggarna för att kommentera där man skulle vilja. Sen, tänker jag. Nästa gång.

Märker att jag hellre läser bloggar som publicerar lite då och då än de som publicerar långt och ofta. 36 eller 101 olästa blir lätt helt olästa, utom de översta texterna.

Värst är ju ändå dagstidningarna. De pumpar ut texter. Ska avprenumerera på de flesta tidningsnyhetsflöden nu, för de bjuder ofta bara på rubriklänk och några rader som nästan aldrig lockar till att man klickar sig till artikeln. Man blir bara fultständigt rubrikmättad.

2 kommentarer:

 1. Hoppas att du mår bättre och att du därmed fått valuta för pengarna!

  Alltså, nu skall jag krypa till korset och erkänna min okunskap! Det mesta brukar man kunna läsa sig till, testa lite hit och dit, klicka runt...men RSS-läsen, flöden! Hur? Var? Vad är det?

  SvaraRadera
 2. Tack.

  RSS-läsare hämtar det senaste från olika webbplatser, t ex bloggar, till ett fönster där man snabbt kollar igenom de senaste inläggen efter egna önskemål. Kolla till exempel http://bloglines.om och skapa ett konto. Sen lägger du till (adderar) adresserna till dina favoritbloggar och kollar hur det blir..

  Dottern fick in mig på detta. Det spar en massa tid över till själva läsandet.

  SvaraRadera