7 april 2007

Hotta Loveman på Mosebacke

Heatwave heter en rätt ny månatlig klubb på Mosebacke. Bandet Loveman ("a hard soul experience") verkar vara nåt slags husband. Var jag än stod verkade alla vända ryggen till. Någonstans fanns uppenbart osynligt centrum. Heatwaves källa.


Bara ryggar på varenda foto. Vart jag än vände mig.

Rastainspirerade bush-män från de värmländska skogarna? Nej, inte vet jag. Fick en känsla av de, bandet alltså, var ett jammarkillgäng (ja, okej då några brudar får väl vara med på ett hörn också för syns skull) där 25 personer försöker vara i bandet och den jämförelsevis trista publiken liksom inte fick vara med.

Jag gillade musiken, men det var inte vad jag fått för mig eftersom mitt sällskap hade väntat sig nåt souligare och mjukare, så vi gick vidare. Kvällen blev säkert skitbra när folk värmt upp sig.


- Hörrudu, du står faktiskt ivägen hela tiden. Konsten att sabba andras bilder..
Hur skulle jag kunna ta några bra bilder med en ful rosarutig skjorta i vägen?


Från kalendarium.se:
Soul- och funkklubben Heatwave går vidare på Mosebacke. Som alltid underhåller bandet Loveman från scenen med en hårdsoul-show. Heatwave arrangeras av Loveman tillsammans med Big Fat Joe.

Ikväll: 6/4 avslutas klubben sin månatliga soul- och funksväng på Mosebacke. Gästartister är bland annat saxofonisten Magic (Diamond Dogs, Thunder Express), sångaren Verner och slagverkaren Stellan von Reybekiel (Good Stuff). Fred Red och Romeo Moore supportar Big Fat Joe i dj-båset.

Hemsida: www.soulklubb.se


Andra bloggar om: , , ,

15 kommentarer:

 1. Vi kanske var lite för snabba att gå därifrån, livebandet på nästa ställe var ju inte precis bättre...*S*.

  SvaraRadera
 2. Nej, det var lite hård stil överallt.. såg du i Kalendarium att det faktiskt stod att det skulle vara hård-soul?

  SvaraRadera
 3. Jag ser det nu men VAD är hård-soul ? Har aldrig hört det begreppet nån gång. Vet att jag tidigare läst nåt om att "klubben ger den dansanta soulen en hemvist". Det är klart att det gick att dansa men....allt är ju lite relativt.

  SvaraRadera
 4. Tjena Coola Morsan!

  Tråkigt att du kände att du inte fick vara med. Den kritiken får man naturligtvis ta på allvar. Jag kan garantera att du var välkommen men vi måste naturligtvis förmedla det också. Vi får jobba på det.

  Hade gott!

  /Midnight Mike (Trumpetare i Loveman)

  SvaraRadera
 5. Hej Mike: Jag upplevde inte *jag* inte jag fick vara med, utan att bandet utstrålade att publiken var för torr/trögstartad. Men folk är väldigt försiktiga och ängsliga i stan och vill inte göra bort sig..
  Jag gillade musiken så länge jag var där, den var ball.

  SvaraRadera
 6. Hej Morsan!

  Jag förstår hur du menar. Vi vill ju verkligen att folk ska släppa loss men man kan ju inte tvinga dom utan måste locka fram det på nåt sätt. Ibland har vi en tendens att köra över publiken innan dom är med på noterna. Jag uppskattar kritiken. Den ligger nåt i den. Kul att du gillade musiken. Hade gott!

  SvaraRadera
 7. Hej MM, kul att få respons på texten.
  Jag spånade ju bara lite kring stämningen. Jag förstår vad du menar, och att det väl lätt blir så att man kämpar på som band för att få publiken med, men att det kan uppfattas som en väldig kontrast.

  Stockholmspubliken är tydligen svårflirtad, åtminstone enligt en malmöblogg jag läste nyligen. Personen påstod att inga kan festa som malmöiterna, just för att de vill ha KUL och inte bryr sig om att snegla på varandra först. Jag tror det snarare handlar om att folk är för otrygga och inte känner varandra i storstan. Man sneglar och glor för mycket, och agerar för lite.

  Ofta kommer folk inte igång förrän det är dags för extranummer och det roliga slut..

  Hade gott själv!
  /como

  SvaraRadera
 8. Men så coolt, att en i bandet läser din blogg... nu får vi gå dit igen !!

  SvaraRadera
 9. Absolut. Uppföljning följer. Såg att jag skrivit liknande utsvävande om en klubb på Södra bar i oktober, men det var en helt annan slags tillställning: http://coolamorsan.blogspot.com/2006/10/sodra-bar.html

  SvaraRadera
 10. Hejsan, roligt att du skrivit om våran trevliga klubb, synd bara att du hånar våran klubbs fotograf och dennes kläder. Lågt..

  SvaraRadera
 11. Vad tycker hon själv, er klubbs fotograf? Blev bilderna bra?

  Som du förstår hånar jag inte henne. Men ur mitt perspektiv..
  (http://farm1.static.flickr.com/227/503207197_b5d1c34a2e.jpg)
  .. stod hon länge i vägen.

  SvaraRadera
 12. Bilderna blev kanonbra tack :-)

  Jag kallar detta att håna: "Konsten att sabba andras bilder.. Hur skulle jag kunna ta några bra bilder med en ful rosarutig skjorta i vägen"

  Men det är klart att det kan kännas jobbigt när någon står där man själv vill vara. Synd bara att du valde att beskriva det hela på ett bittert, elakt och otrevligt sätt.

  Strunt samma, hoppas ni kommer tillbaka och njuter av showen igen. Vi är tillbaka på Mosebacke i oktober igen. Big Fat Joe - Klubbarrangör

  SvaraRadera
 13. Hoppas få se bilderna!

  Klart jag kommer tillbaka om jag kan. Jag kände mig varken bitter, elak eller otrevlig. Synd att du uppfattade texten så.
  Din fotograf hade nog också känt sig lite hindrad i arbetet om jag hade ställt mig framför henne med mina dysterhultkläder.. men nu var jag bara där för nöjes skull och inte jobb.

  SvaraRadera
 14. Fotograf med ursnygg skjorta1 juni 2007 10:43

  Hej!
  Tycker det är kul att läsa bloggar, orkar tyvärr inte ha någon själv:(

  Jag tycker självklart ni ska ta er till nästa omgång av Heatwave, det är en mycket trevlig klubb och arrangörerna jobbar på att få alla att ha en kanonkväll.

  Sen det här med att jag stod i vägen hela tiden, självklart gjorde jag det! Jag ville ju ha mina fina bilder! Men jag är inte den som är den, och skulle någon komma fram och be mig stiga åt sidan ett tag/ lämna plats så gör jag gärna det:D
  Med några öl i magen och ett brinnande intresse för foto så blir jag lätt den som tar plats, och den som inte gör detsamma får ställa sig där bak helt enkelt;)

  /Vän och fotograf till Heatwave.

  SvaraRadera
 15. :-) Hej, kul att höra fotografen själv! Brinner själv också för foto, men det är svårt att fota spelningar, där folk rör sig och ljuset svagt. Ger ofta upp, pga fel kamera (mest).

  Nästa gång, lovar jag, ska jag vara mindre mesig. Visar du dina bilder nånstans? Flickr?

  /como

  SvaraRadera