14 augusti 2006

Nej, inga läxor här inte

Jag trodde Folkpartiets valaffischer med framtidens nyheter var ett skämt. Tror fortfarande att sidan är kapad av konservativa ufon från det förflutna. Man får känslan av att en person på gränsen till sammanbrott satt ihop texterna. Versaler och gemener blandat. Det är bara utropstecknen som saknas, så hade diagnosen kunna ställas.

"FLER LÄXOR förbättrar resultaten I SKOLAN"

Och jag som trodde folkpartiet var liberala.

Tvång är väl inte vad man ska pracka på ungarna. Det är diskriminering att vuxna ska ha valfrihet och barnen ingen alls.

Språk kräver sitt repeterande, men det kan hellre ske i skolan. Det individuella arbetet kan istället göras på skoltid, med lärarna som coacher. Läxor är precis vad vänstern menar: något som ligger utanför skolan, nåt som tar ungarnas ledighet i besittning, och nåt som ambitiösa föräldrar med extratid över sysslar med för sina barn. Mammorna sitter där och petar och säger: Skriv det här, och där skriver du såhär. Det är föräldrarna som gör de lyckade skolbarnens läxor. Visste folkpartiet och lärarkåren inte det?

3 kommentarer:

  1. Det är så komiskt med fp:s valkampanj. Eller kanske egentligen inte. "Språktest för medborgarskap" är värst. Man blir äcklad...

    SvaraRadera
  2. Det är så komiskt med fp:s valkampanj. Eller kanske egentligen inte. "Språktest för medborgarskap" är värst. Man blir äcklad...

    SvaraRadera
  3. Jag blir förbluffad. Dom inte bara är, utan visar också, att de är vad jag kallar "hemuler". Enkelspåriga töntar. Som vill väl, men spårar ur.

    SvaraRadera