23 juni 2006

Midsommar jaha

Stationsvakt skriver om sommardepp när han precis ska gå på semester. Är själv lycklig över att ha en vecka kvar innan det är min tur. Det har varit hysteriska dagar. Det är som folk är dömda till avrättning och tvingats städa ur sina celler innan. Inte verkar folk lyckliga över sin semester. Man tar den för given. Tror år efter år att det ska bli sol och fint med familjen. Äntligen.

Är man vuxen vet man att somrar kan falla ut lite olika. Läget är alltid instabilt. Inte bara vädret. Vad gör man ihop en familj där alla var för sig tycker om helt olika saker? Kompromiss hela dagarna, varenda dag? För barnens skull hyr man ställe på landet. Åker till mormor och morfar för att få lite barnvakt? Åker till sunkstranden och sitter där i blåsten och äter bullar och kakor?

11 av 13 sommarlov åkte jag iväg med barnen för att få riktig sommar. Utomlands. Och helst så att man slapp svensk midsommar också.
Det är midsommarafton idag. Dottern sover och jag ska väl iväg och köpa lite salladsingredienser och nytt kaffe. That's it.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar