28 juni 2006

Cykelkorg för alla

Cirkelgång av oro i familjen. Alla oroar sig för någon annan. Ingen oroar sig över sig själv. Modern oroar sig över alla, och även över graven, där det inte står rätt till, tycker hon. Att hon oroar sig över graven orar mig. Begravde vi på fel sätt? Syrran oroar sig över mamma, mig och mina barn, jag över mina barn, syrran och morsan. Barnen oroar sig över syrran, och kanske över mig. De tycker att jag ska sadla om.

Du behöver semester och kanske mer än så, säger chefen. Verkar tycka att jag ska vara halvtidsskjukskriven en period. Är beredd att hålla med. Time out skulle behövas, göra nåt annat och sammahängade. Plocka ihop sig själv, försöka må lite bättre. Försöka få tag i inspirationen.

Förutom de stora orosmolnen är jag nu så trött på att släpa runt på papper och prylar och på projekt som bara sväller. Försöker avlasta det fysiskt tunga med att langa saker i cykelkorgen. Den före detta korgen.

Cykelkorgar verkar störa folk. De vill inte att de ska sitta på cyklar, eller kanske behöver de en korg själv, och vill ha just min. Korgarna kostar 40 kronor på fyndaffären runt hörnan, ända blir folk vansinniga när de inte får loss min, de sliter och bänder och sparkar. Sparkar omkull cykeln så att ekrarna ryker. Korken går sönder men hänger ändå kvar med ett litet litet hänglås vid pakethållaren. Resten av typerna verkar tro att cykelkorgen är en behändigt placerad papperskorg, där man glatt slänger sina bananskal och gratistidningar.
Tack.

2 kommentarer:

  1. Stackars dej! Det där med cykelkorgen verkar symtomatiskt med tanke på hur du verkar må. Får du inte semester snart? JAg har precis börjat min och det är ljuvligt att slippa tänka på möten och prestera rapporter mm. Jag kan lulla omkring i morgonrocken och göra ingenting. Förra veckan däremot kändes det som om jag skulle säga upp mej!

    Så det är nog dags för semester för dej med!

    SvaraRadera
  2. Det låter inget bra, framförallt din jobbsituation. Om du inte får någon löneökning, din chef tänker meddela lönen via mail/telefon, och hon tycker att du skall vara hemma, men inte tänker ta ta i din arbetssituation, så låter det som om du borde se dig om efter ett annat jobb, och en annan chef.

    Nu vet ju jag också att det inte är så lätt att skaffa sig ett nytt jobb. Men det är ännu värre att bli utbränd.

    SvaraRadera