8 juli 2005

Slarvsylta på levande

Konstigt ord. Slarvsylta. Sökte på det och fick en förklaring. Att göra slarvsylta av någon är att mörda. Slarvsylta på levande människor är vad de här bombningarna är.

Blir illa berörd av kommentarer som att "det inte var så farligt" ändå, terrorattacken i London, "bara" 37 nånting som miste livet. Kunde ha varit värre. Det är som offren vid tsunamin, där skadorna hos de överlevande offren kan vara hur hemska som helst, liksom upplevelser som är svåra att nånsin komma över. Hundratals är svårt skadade och indirekt drabbas deras närmsta, vänner, släktingar, kollegor.

Vetskapen om att det ligger noggrann planering bakom terroraktioner, som den senaste i London, är extremt obehaglig. Det är en sann mardröm. Ett öppet samhälle kan inte skydda sig fullt ut. Når man dit skulle vi alla vara övervakade av kameror dygnet runt och belagda med elektroniska bojor som visar vilka vi är och var vi är. Få vill ha det så, och vem skulle bevaka de som bevakar? Tryggheten är en omöjlighet. Som i elfteseptemberfallet verkade förövarna mycket välanpassade på ytan och levde sida vid sida med fienden i åratal.

Det är så lätt att luras. I de lugnaste vattnen...
Dags att börja akta sig för de mest perfekt anpassade och välartade kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar