2 januari 2000

Fontana di trevi

Igår vid samma tid satt jag med franska turister och spolade fötterna i finvatten. En och en halv timme satt jag där och lyssnade På techno från mobilen och drack flaskvatten. Feg som jag är.

Ska man köpa

Olivolja, oliver och spagetti. Eller?

Turistfälla

Självklart går jag på dem. Efter 200 meter vill man sitta igen. Det är 28 grader, minst, här i skuggan på piazza di s. Lorenzo In lucina på non solo bevi wine bar sfizi. Alla är turister. Till och med italienarna.

Spanska trappan igen

Buss och Tunnelbana. Bor långt ut i förorten och en timme tog det att komma till stoppet spagna. Gjort som andra: köpt hämtpizzaslice och tar den på trappan ihop med kartor och kameror. Duvorna inte gulliga alls. Sätter sig nästan på maten.

Här tappade jag bort dom

110 kollegor bara försvann. 100 meter från spanska trappan. Poff.

1 januari 2000

Mardröm

Drömde att jag Vaknade och var i 6-7:e månaden och att det bara var att börja om från början med oviss förlossning och bebistid, dagistid, skoltid och allt jobbande och slitande. Och jag fattade inte hur det gått till! Inte ens en idé om vem pappan kunde vara.

Missade bolaget

.. fastän det visat sig att min klocka på Mobilen går 55 minuter före. Inte konstigt att jag kommit i tid på sistone, men absurt att jag måste springa för att hinna köpa ut en speciell julklapp åt Syrran och fick skippa bolaget helt, just till jul.