1 april 2007

Jobbångest

Jobba i all ära. Men är det inte lite ute? Chilla, pyssla, dansa, reparera, bygga, fota, cykla runt, skriva, sy lite, prata skit, hjälpa till, hitta på nya saker, simma i varma vatten, dyka, måla. Det är inte sysslolös jag vill vara. Det är på kontoret jag inte vill vara och jag vill inte göra samma sak alltför många timmar i rad. Att vara borta 11 timmar om dagen inklusive dit- och hit-resor och lunch - är det riktigt vettigt?

Det är vansinne.

2 kommentarer:

  1. jag har ju inte ens börjat jobba "på riktigt" än - men jag håller med dej, det är galet. Måste finnas andra sätt att spendera sitt liv på, eller andra sätt att jobba på än det vi i sverige har.

    SvaraRadera
  2. Det är därför folk är så fixerade vid det och identifierar sig så vid yrkesroller. Finns inte tid till mycket annat. Fritid borde kallas ställtid. Tid för att förebereda inför eller rehabilitera sig efter arbetet. För dom som inte har arbetet som nöje och språngbräda finns inte mycket tid att "skaffa sig ett liv", fast arbetslösa tänker väl tvärtom, att livet ligger i arbetlivet.

    SvaraRadera